Tavaly év végén a két zseinális wakeskater, Zuzana Vrablova és Brian Grubb, egy kis csapat társaságában felkerekedett, hogy egy igazán egyedi helyen próbálhassák ki kedvenc sportjukat.

Brazília északkeleti partja mentén hatalmas sivatag húzódik, ebben a homoktengerben rejtőznek a kiszemelt helyszínűl szolgáló tavak, amiket Lençóis Maranhenses néven ismerhet, aki már utazott arrafelé. Az esős évszakban lehulló rengeteg csapadék kimossa a homokot a part mentén, viszont az alapkőzet miatt csapdába esik, így minden évben hatalmas tavak keletkeznek a sivatagban. Ez a jelneség biztosította a környék élővilágának és az ott élő embereknek évezredeken keresztül az ivóvizet a száraz időszakokban.

Zuzana és Brian évekig tervezte, hogy ellátogat ide, és hosszú szervezés és előkészület után végül összehozták a feledhetetlen trippet. Egy videós csapat kísérte őket, hogy ne csak állóképen élhessük át, hogy milyen a sivatagban wakeboardozni. A zseniális képeket pedig hazánk messzire szakadt szülöttje, Deák Bárdos Dániel lőtte, akinek erősen ajánlott lecsekkolni a weboldalát. Itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük